analistycs

2013. október 24., csütörtök

Civilek a politikában - Közösség a Társadalmi Igazságosságért


Civilek a politikában - Közösség a Társadalmi Igazságosságért
Civilek a politikában - Közösség a Társadalmi Igazságosságért
A Hiteles Mozgalom évek óta foglalkozik a devizahitelezés létrejöttének és a bankok lakossági hitelezésének vizsgálatával. Ismerjük a törvénysértéseket, a fogyasztóvédelmi előírások figyelmen kívül hagyását, és ismerjük mindezek tragikus következményeit is.

Érőfeszítéseink ellenére a mai napig tapasztaljuk a kormány, a parlamenti képviselők, az érintett hatóságok, hivatalok (PSZÁF, MNB, Gazdasági Versenyhivatal stb) közönyét, a bíróságok működésének zavarait, a média ellenünk irányuló hangulatkeltésit.

A probléma oka nem a „gazdasági válság”, még csak nem is néhány bank ügyetlen, esetleg figyelmetlen szerződési gyakorlata. Nem hibás szerződési pontokról van szó, melyeket kijavítva törvényessé lehet tenni a szerződéseket.

Mára egyértelművé vált, hogy a probléma a jelenlegi rendszer sajátosságaiból fakad. A probléma megoldásához a fennálló rendszert kell tehát módosítani.

A bankrendszer félrevezette a magyar társadalmat, a politikusokat, a pártokat, a bíróságokat, és a mai napig nem ismerte el felelősségét. Az egyes hatalmi ágak mindezt tétlenül nézik, ezért közönyükkel cinkossá váltak a törvénysértésekben.

A hivatásos pártpolitikusok, parlamenti képviselők nem kívántak évekig szembe nézni a problémával, cinikusan elnézték családok anyagi és mentális tönkretételét, családok teljes széthullását.

A Hiteles Mozgalom támogatja a Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) törekvését, a devizahitelezés kapcsán kialakult helyzet már társadalmi és szociális katasztrófához vezetett, a megoldás keresésében fontos szerepük van az érintett civileknek.

„választható alternatívát kínál hazánk gazdasági, szociális, kulturális fejlődése, közjogi rendjének biztosítása és társadalmi békéjének        megteremtése érdekében”
„a képviseleti és a részvételi demokrácia intézményes, alkotmányos összhangjának kialakítása, beleértve a természetes alapon létrejött civil- és más képviseleti szervezetek ellensúlyát a pártcélokkal szemben”

Civilként, érintettként érdekünk, hogy a társadalom megismerje az elmúlt évtizedek eseményeit a lakosság eladósításával és kifosztásával kapcsolatban.

Nagyon hosszú ideig rábíztunk mindent a „profikra”, a politikusokra, hogy észleljék és oldják meg a problémákat. Egyértelművé vált a devizahitelezés során, hogy erre sem akaratuk sem képességük nem volt. Ha mi érintettek változást akarunk, akkor változtatnunk kell a céljaink elérése érdekében.

A Hiteles Mozgalom érdeke, hogy a társadalom megismerje az elmúlt évtizedek eseményeit a lakosság eladósításával és kifosztásával kapcsolatban, ezért részt vesz a KTI közösség munkájában, hogy tudását, tapasztalatait legjobban tudja hasznosítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése