analistycs

2013. október 19., szombat

ISZONYATOS KÍNHALÁLT HALT A KILAKOLTATOTT CSALÁD A BANK MIATT

Megrázó és sajnos tragikus végkimenetelű családi drámáról számolt be a német Bild. Egy háromtagú család égett szénné a saját házában, miután szándékosan magukra gyújtották az otthonukat. Búcsúlevelükben többek közt a bankot okolják, amely átverte őket, ezért házukat kényszerárverésre kellett bocsátani.

Az alsó-szászországi Wiefelstedében álló családi házhoz éjjel kettőkor riasztották a tűzoltókat, de hiába küzdöttek meg a lángokkal, a háromtagú családot már nem tudták megmenteni. Anya, apa és hatéves kislányuk égett benn az emeletes házban.
Nem sokkal azelőtt, hogy a szomszédok egy brutális robbanást hallottak és a tűz kitört volna, a 46 éves anya, Beate S. hosszú búcsúlevelet tett közzé az interneten. Ezzel a mondattal végződik: „ A pénz és a munka mellett annyi szeretetet is beletettünk ebbe a házba, hogy nem tudunk más megoldást…"

Az anya és 42 éves férje, Tim kétségbeesésében menekült ebbe az iszonyatos halálba, magukkal rántva hatéves kislányukat, Norma-Jane-t is. A házukat ugyanis szerdán kényszerárverésre bocsátották, ők pedig semmiképpen nem akartak elmenni álmaik otthonából - még az életük árán sem.A rendőrség közlése szerint a családnak már negyvenezer eurónyi tartozása halmozódott fel, amit nem tudtak fizetni, ezért menekülhettek az öngyilkosságba. 

Az anya búcsúlevelében a bankot és az építési vállalkozót vádolta, akik megtévesztették, becsapták és bajba sodorták, majd sorsukra hagyták őket. A levélből kiderül, hogy az építési vállalkozó átverte őket, majd csődöt jelentett, a házat évekig nem tudták befejezni, mire sikerült és beköltözhettek, a gatyájuk is ráment.Állításuk szerint a bank is rászedte őket, pénzügyi tanácsadóik nem segítettek, és a végén elérték, hogy a házat elárverezzék a becsapott család feje fölül.„Mindezt a hatéves kislányunk szenvedte meg a legjobban” - írta a levélben az anya, akit karjában a gyerekkel holtan találtak meg az üszkös romok között, férje holttestére a nappaliban bukkantak. Hogy mi okozta a tüzet, azt még vizsgálják. A szomszédok szerint a család különlegesen peches volt, mert tényleg mindenüket feláldozták a házért, amit a végén elvettek tőlük.    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése